Maak het visueel!

Training zakelijk tekenen met je team

Visueel werken is onderdeel van effectieve communicatie. Samen met gesproken en geschreven tekst vormt dit een ijzersterk trio. 60% van de mensheid is beelddenker en als je goede visuals hebt dan heb je al van meer dan de helft de aandacht.

Bij een presentatie, training of uitleggen is een visual vaak een goede keuze.

Wat is zakelijk tekenen?

Zakelijk tekenen is communiceren met behulp van tekeningen in een zakelijke context.

Voordelen:

– Tekeningen activeren het visuele brein (rechter hersenhelft) en helpen in communicatie en de gewenste uitkomst van interactie.

– Door te tekenen creëer je focus, je komt sneller tot de kern en je kunt op nieuwe ideeën komen.

– Het is een extra tool bij het visualiseren, uitdenken en uitdragen van ideeën, strategieën en processen en bij leren en ontspannen!

Even uittekenen?!

Samen de roadmap in beeld brengen zodat deze uitnodigt om iedereen te betrekken en daardoor het commitment te vergroten.

Jullie tekenen ingewikkelde processen wel even uit op papier zodat het voor iedereen helder is of juist leidt tot een goede brainstorm.

Alle teamleden tekenen vol vertrouwen een agenda op een flip-over of maken een template voor een workshop.

Samen ontwikkelen jullie een bibliotheek aan iconen die passend zijn voor jullie werkomgeving en context.

Iconen zijn eenvoudige vormgegeven beelden die staan voor een (werk)woord.

Wat zeggen deelnemers?

Kris van der Werve

Kunstenaar, Creatief inspirator

Zo dat was gaaf! 
Tijdens de training werden we stapje voor stapje meegenomen in de wereld van het visueel communiceren. Veel tips en info werd afgewisseld met leuke tekenopdrachten. Alles simpel en in kleine stapjes waardoor je zelfvertrouwen in (zakelijk) tekenen groeit. Door de persoonlijke aanpak van Margo was er veel ruimte voor feedback op onze tekeningen, tijdens en zelfs nog na de training.

Na het volgen van deze training weet ik het zeker: hier wil ik veel meer mee gaan doen!”

Jessica Pootjes

” Ik ben over mijn eigen drempel gestapt, want tekenen is niet mijn talent. Door toch te doen, onder leiding van Margo ben ik er achter gekomen dat ik wél kan tekenen. Wat een heerlijk gevoel! Margo heeft ook geholpen met het vormgeven van een eigen idee dat ik had. Deze kon ik meteen de week erop toepassen in mijn praktijk. Kort gezegd heb ik nu meer zelfvertrouwen en meer tools om mijn theorie visueel te maken voor mijn ‘publiek’.

Annemarie Knoop

Persoonlijke wandelcoach

“Ik kijk terug op een fijne dag. De training is uniek en Margo voegt hier persoonlijke aandacht aan toe. Aandacht voor mijn wensen, maar ook voor het tekenen van veel voorkomende emoties/strubbelingen.
Ze heeft een mooie verdeling tussen theorie en zelf tekenen. Hierin hebben we drie templates gemaakt, die ik direct in de praktijk kan gaan inzetten. Kortom een inspirerende dag, waarbij ik de dag zelf al ben gaan tekenen voor mijn praktijk.