Visueel werken als tool
Is jouw passie voor de groep staan, deelnemers inspireren en vind je het heerlijk om zelf ook steeds nieuwe dingen te leren?
Er bestaat een hele gave tool voor jou die je in 1 dag kan leren en gelijk de volgende dag kan toepassen. Deze tool is visueel faciliteren. Visueel faciliteren is visueel werken inzetten bij facilitatie, coaching, training en workshops.

Effectieve communicatie
Wist je dat 75 procent van onze hersencapaciteit gebruikt kan worden om visuele informatie te verwerken? Dagelijks worden we visueel geïnformeerd. Denk bijvoorbeeld aan verkeersborden en lichten of een bordje naar een trap of lift. Plaatjes samen met gesproken en geschreven woorden helpen om nog effectiever te communiceren.

Margo van Bork

Margo van Bork

Trainer / Coach

 

Beelddenken
Uit onderzoek blijkt dat 60 procent  van de mensen een voorkeur heeft voor het leren in beelden (beelddenken).
Beelddenkers kunnen heel goed dingen visualiseren en
in hun hoofd van veschillende kanten bekijken.

Hoe mooi als je voor beelddenkers deze krachtige tool kan inzetten. Misschien heb je zelf ook een voorkeur voor beelddenken?

“Ik geloof enorm in de kracht van visueel werken!”

Als illustrator, visueel facilitator en coach ben ik veel aan het werk met de ander. Iedereen ziet de wereld vanuit zijn eigen wereldbeeld.

Een helpende tool
Visueel werken is een helpende tool. Tekenen helpt bij het ordenen van gedachten. Een tekening helpt om structuur zichtbaar te maken. Een plaatje samen met tekst helpt om beter te onthouden en om activeren. Het nodigt uit tot gesprekken en maakt doelen zichtbaar zodat je ze onder de arm mee kan nemen. Het is een tool die je kan inzetten tijdens een teamsessie, training, workshops en je dagelijkse werkzaamheden. Denk aan:

  • Een brainstormproces als template
  • Een stappenplan voor een gezamenlijk doel zichtbaar aan de muur
  • Een agenda op een flip-over met heldere tekeningen.

Voor wie?
Voor facilitators, trainers en andere begeleiders die deze krachtige tool willen leren om in te kunnen zetten tijdens hun sessies, workshops en trainingen. LET OP Het is geen training om facilitator of trainer te worden. We zetten jouw kennis en ervaring juist in om visuele communicatie optimaal passend voor jou te kunnen gebruiken.

Door visueel te werken is er steeds de check of we over hetzelfde praten of dat we nog bij dezelfde processtap zijn.

Het is een krachtige tool die extra kleur kan geven aan een sessie. 

Tekentalent?
Heb je tekentalent nodig voor deze training? Of moet je een beelddenker zijn? Nee, iedereen kan leren om visueel te werken. De basis is makkelijk te leren. Het belangrijkste is je bewust te worden van de visuele capaciteiten waarover je al beschikt en hoe je deze verder kan ontwikkelen. Tijdens de training ga je al veel tekenen zodat je met goede creatieve moed en nieuwe inzichten de dag kan afsluiten.

Werkwijze
Tijdens de training staan ervaren en doen centraal. De belangrijkste vaardigheden voor visueel faciliteren lopen als een rode draad door het programma. We starten met de basis en in de middag gaan we met templates aan de slag die je zelf kan ontwerpen/aanpassen zodat deze passend zijn bij jouw werkvormen die je gebruikt tijdens het faciliteren. Na deze dag heb je de basis vaardigheden voor visueel werken en weet je wanneer je visueel faciliteren kan inzetten. Je kan er de volgende dag al mee aan de slag!

Investering
De investering voor de training is 495 euro (exclusief BTW). De lunch, koffie en de materialen zijn hierbij inbegrepen.

Datum & locatie (min. 4 deelnemers)
Datum:    Woensdag 19 oktober
Tijd:          9.30 – 16.30 uur
Locatie:   Stationsweg 85 te Wezep

Mocht deze dag je niet uitkomen en je hebt wel interesse, neem dan gerust contact met op!

“De training is een echte aanrader! Nu, enige maanden later, ben ik nog steeds elke dag aan het tekenen. Natuurlijk is mijn enthousiasme mede versterkt door de vormgeving van de cursus. Margo heeft mij op een zeer prettige, professionele en leuke manier visueel leren werken.
Het zorgt voor inzicht, overzicht en kan je oprecht verder helpen als je even het overzicht even kwijt bent. Echt een verrijking bij communicatie!”
Jasmijn Jonkers

Eigenaar van Mijn Drukte

Ik reserveer mijn plek voor de training Visueel faciliteren!

Trainingsdatum

11 + 15 =

Door uw plek te reserveren gaat u akkoord met de privacy verklaring Let’s Go Art.